Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Μ. Κριθαρίδης: «Με αυτή την ΕΛΑΣ την οποία καθοδηγείτε στη βία, καμία/νεις δεν αισθάνεται ασφαλής»

 


Μ. Κριθαρίδης: «Με αυτή την ΕΛΑΣ την οποία καθοδηγείτε στη βία, καμία/νεις δεν αισθάνεται ασφαλής»

Εκτός τόπου και χρόνου για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και την μείωση της εγκληματικότητας», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο υπεραμύνθηκε της βαρβαρότητας των δυνάμεων καταστολής, αλλά μίλησε κιόλας για επαγγελματισμό της ΕΛΑΣ και για άδικη κριτική που γίνεται σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων», υπογραμμίζει, σχολιάζοντας πως «προφανώς διέφυγε του κ. Μητσοτάκη ότι την ώρα που μιλούσε για την ασφάλεια του πολίτη με τον επαγγελματισμό της ΕΛΑΣ την οποία αδικούμε, τα ΜΑΤ του επιτίθονταν για άλλη μία φορά στους φοιτητές στο ΑΠΘ επειδή διαμαρτύρονται για τις συνθήκες φοίτησης, με έναν συμφοιτητή τους να πέφτει από το παράθυρο όπου αναγκάστηκε να καθίσει στο μάθημα».

«Διέφυγε επίσης του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η ίδια ΕΛΑΣ, της οποίας το έργο εξήρε, καθημερινά δέρνει, τρομοκρατεί και επιτίθεται σε πολίτες σε διαδηλώσεις, σε χώρους εργασίας, στα πανεπιστήμια, στα Εξάρχεια, στα Σεπόλια, στη Νέα Σμύρνη, παντού. Ενώ μέλη της ίδιας ΕΛΑΣ κατηγορούνται -αν και αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Δικαιοσύνη!- για βιασμό 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας και για την εν ψυχρώ δολοφονία του 18 Ρομ Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Μέλη της ίδιας ΕΛΑΣ σκότωσαν τον Βασίλη Μάγγο, τον Ζακ, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο», προσθέτει.

«Όχι λοιπόν κύριε Μητσοτάκη, με αυτή την ΕΛΑΣ την οποία εσείς, ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Χρυσοχοΐδης πριν, καθοδηγείτε στη βία, καμία/νεις δεν αισθάνεται ασφαλής», καταλήγει.