Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση

 Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ «Flash 99.4» Θεσσαλονίκης (Γιάννης Μαγκριώτης)

«Η διπλή κρίση πανδημίας και ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με τα κυβερνητικά ευχολόγια - Απαιτείται σχέδιο και στοχευμένες πολιτικές»
«Η κυβέρνηση κατάρτισε τον προϋπολογισμό για το 2022 χωρίς να λάβει υπόψη ούτε την πανδημική κρίση ούτε το κύμα των ανατιμήσεων που επηρεάζουν οριζοντίως το σύνολο της οικονομίας» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Flash 99.4» της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «δεν προβλέπεται κανένα κονδύλι για την στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια» ενώ «ο ίδιος ο αν. υπουργός οικονομικών παραδέχθηκε ότι προϋπολογισμός βασίστηκε στην υπόθεση ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας θα λήξουν τους πρώτους μήνες του 2022». Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και για «δημοσιονομικές αβεβαιότητες» καθώς «δεν γνωρίζουμε με τι τρόπο θα επιτευχθεί η υπέρογκη δημοσιονομική προσαρμογή που θέτει για τα επόμενα δύο χρόνια από μόνη της η κυβέρνηση». 
«Η Ευρώπη για πρώτη φορά αποφάσισε να μην αντιμετωπίσει την κρίση με περιοριστικά μέτρα αλλά με επεκτατική πολιτική» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «η άρση των δημοσιονομικών περιορισμών και το Ταμείο Ανάκαμψης έδωσαν την δυνατότητα στα κράτη-μέλη να ρίξουν λεφτά στην οικονομία». «Οι πολιτικές αυτές πρέπει να αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά» ξεκαθάρισε, τονίζοντας ότι «ενισχύονται οι φωνές που αντιλαμβάνονται ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι αλλά ότι πρέπει να υπάρξει δομική αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας σε Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης». «Η χώρα μας πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την μάχη» σχολίασε χαρακτηριστικά. 
«Σε μια συνθήκη που είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φτάσουν κονδύλια στην πραγματική οικονομία, η κυβέρνηση προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης υπενθυμίζοντας ότι «από τα 2.6 δισ. για τα οποία ή ίδια είχε βάλει στόχο για το 2021 φτάσαμε τελικά να έχουμε εκτέλεση 250 εκατ.».