Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

«Η πολιτική της «Μηδενικής Ανοχής» εξακολουθεί να είναι ο μόνος δρόμος για την εξάλειψη της παιδικής εργασίας»



Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
«Η πολιτική της «Μηδενικής Ανοχής» εξακολουθεί να είναι ο μόνος δρόμος για την εξάλειψη της παιδικής εργασίας»


Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, προήδρευσε στη δημόσια ακρόαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την αντιμετώπιση της παιδικής εργασίας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Στην ακρόαση συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών), εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, κυβερνητικά στελέχη από κράτη της Αφρικής, καθώς και ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας της Ακτής Ελεφαντοστού, κ. Adama Kamara.
Η κα Ασημακοπούλου επανέλαβε την έκκληση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κας Von der Leyen, για την υιοθέτηση πολιτικής «μηδενικής ανοχής» στην παιδική εργασία, με στόχο την εξάλειψή της, έως το 2025.
Σημείωσε δε ότι η αναπτυξιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από κοινού με τις στρατηγικές εμπορικές συμφωνίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ως εργαλεία, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των βασικών αιτιών της παιδικής εργασίας.
Τέλος, η κα Ασημακοπούλου τόνισε ότι η νέα νομοθεσία της ΕΕ για την Εταιρική Δέουσα Επιμέλεια, θα συμβάλλει στο να παραμείνουν τα προϊόντα της παιδικής εργασίας, εκτός των παγκόσμιων εμπορικών αλυσίδων εφοδιασμού μας.