Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Γ. Βαρουφάκης: «Όχι» στην Συμφωνία που καταρρακώνει την εθνική άμυνα και ανεξαρτησία


Γ. Βαρουφάκης: «Όχι» στην Συμφωνία που καταρρακώνει την εθνική άμυνα και ανεξαρτησία

«Με το "όχι" μας απόψε, τιμούμε τον αυθεντικό πατριωτισμό, εκθέτοντας τον επικίνδυνο εθνικισμό του μνημονιακού τόξου. Καταψηφίζουμε τη Συμφωνία που θα μας σπρώξει βαθύτερα στην χρεοκοπία και την δουλοπαροικία, με αποτέλεσμα υψηλότερο κίνδυνο συρράξεων και μεγαλύτερη εθνική ανασφάλεια. Εσείς κ. Μητσοτάκη, την παρουσιάζετε ως ενίσχυση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Εμείς την εισπράττουμε ως αποδυνάμωση της ήδη καταρρακωμένης εθνικής ανεξαρτησίας».

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας -Γαλλίας, για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.

«Αντίθετα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι είναι μια Συμφωνία που πάει τη χώρα σε σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετά μακριά, το ΜέΡΑ25 πιστεύει ότι πάει πολύ μακριά, αλλά στην λάθος κατεύθυνση. Εκείνης της κούρσας των εξοπλισμών με την Τουρκία, που νομοτελειακά, ως ο ορισμός του φαύλου κύκλου, δεν κερδίζεται», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.