Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΚΚΕ: Καταργείται η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας με τον αντιλαϊκό πτωχευτικό κώδικα της κυβέρνησης της ΝΔ, που ολοκλήρωσε το έγκλημα όλων των κυβερνήσεων

 

ΚΚΕ: Καταργείται η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας με τον αντιλαϊκό πτωχευτικό κώδικα της κυβέρνησης της ΝΔ, που ολοκλήρωσε το έγκλημα όλων των κυβερνήσεων

«Από σήμερα καταργείται η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας και εγκαινιάζεται ο αντιλαϊκός πτωχευτικός κώδικας, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας ολοκλήρωσε το έγκλημα, που μεθόδευσαν βήμα-βήμα όλες οι κυβερνήσεις, με την σταδιακή άρση της προστασίας των λαϊκών κατοικιών, με την παράδοση των κόκκινων δανείων στα funds, με την ποινικοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

   Για όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, ο νέος πτωχευτικός κώδικας προβλέπει τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας τους, την εκποίησή της, δίνοντας φυσικά την επιλογή στις τράπεζες να αποκτήσουν ό,τι κι αν θέλουν. Προβλέπει ότι για τρία χρόνια όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει θα δουλεύει πρακτικά για την τράπεζα, κρατώντας για τον εαυτό του μόνο ένα ισχνό ποσό διαβίωσης και η τράπεζα θα εισπράττει αυτόματα τον υπόλοιπο μισθό του, ενώ και η περιουσία του ελέγχεται απ' την τράπεζα. Μετατρέπει τελικά τους εργαζόμενους σε νοικάρηδες στα σπίτια τους» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του..

   «Παράλληλα, διευκολύνεται η συγκέντρωση ακινήτων στο τραπεζικό κεφάλαιο, που θα τα βγάζει στο σφυρί, επιταχύνοντας επενδύσεις σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. ο τουρισμός και οι αναπλάσεις περιοχών. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας σφίγγει κι άλλο την θηλιά των χρεών γύρω από τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που ήδη έχουν να αντιμετωπίσουν "βουνό" υποχρεώσεων απέναντι στις τράπεζες και το κράτος» προσθέτει το κόμμα στο σχόλιό του και τονίζει καταλήγοντας:

   «Πραγματική ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μπορεί να δώσει μόνο η πρόταση νόμου που έχει επανειλημμένα καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και απορρίπτουν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα άλλα κόμματα, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και το άμεσο κούρεμα οφειλών, τόσο για τα χρέη στις τράπεζες όσο και για τα χρέη στο κράτος. Πραγματική ανάσα μπορεί να δώσει η λαϊκή αντίσταση για την προστασία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, από την πανδημία των χρεών και των πλειστηριασμών».