Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά

ΣΥΡΙΖΑ: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά


Στη Χίο βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο οποίο συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη και Θόδωρος Δρίτσας, καθώς και ο βουλευτής Χίου του κόμματος Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Στο σύνολο τους άσκησαν οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και η οποία, όπως είπαν, αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης προκειμένου να πεισθούν οι κοινωνίες να αποδεχθούν την κλειστή δομή αλλά και τα εφαρμοζόμενα αποτρεπτικά μέτρα.
Όπως σημείωσαν, η Νέα Δημοκρατία «ήξερε πολύ καλά προεκλογικά την κατάσταση με το μεταναστευτικό, ωστόσο αντί να επενδύσει στην επίλυση ενός πολύπλευρου ζητήματος, επένδυσε στο μίσος και στην ακραία λογική με αποτέλεσμα τώρα να καλείται να τα αντιμετωπίσει στην πράξη».
Επίσης επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση, από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα, υπονόμευσε συνειδητά την αποσυμφόρηση των νησιών καταργώντας ακόμα και τα κριτήρια ευαλωτότητας που χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπερπηδήσει τον γεωγραφικό περιορισμό που επέβαλε η ερμηνεία της κοινής δήλωσης Ευρώπης-Τουρκίας.
Τέλος χαρακτήρισαν «επικίνδυνη οποιαδήποτε συζήτηση για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια».