Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο Ηρακλής

Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο Ηρακλής


Kριτική στην κυβέρνηση ως προς το σχέδιο Ηρακλής για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ασκούν με κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.
«Η συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο Ηρακλής ήταν αποκαλυπτική", αναφέρουν στη γραπτή τους δήλωση και σημειώνουν ότι "ως το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει 3.000 πλειστηριασμοί».
Στη συνέχεια προσθέτουν ότι «κανένα πλαίσιο προστασίας δεν τίθεται για επιχειρήσεις και πρώτη κατοικία», ενώ «η ΝΔ αρνείται να θέσει όρους διαφάνειας στη λειτουργία των εξυπηρετητών και τη διαχείριση των εγγυήσεων των 12 δισ. ευρώ που βάζει το δημόσιο».
«Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των εγγυήσεων, αφού δεν υπάρχει δέσμευση από τον SSM για την αξιολόγηση των senior ομολόγων», συνεχίζουν, συμπληρώνοντας ότι «καμία υποχρέωση χρηματοδότησης της οικονομίας δεν επιβάλλεται στις τράπεζες ως αντιστάθμισμα της εκκαθάρισης των βιβλίων τους».
«Κόντρα στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από τον κ. Μητσοτάκη, οι τράπεζες δεν μειώνουν τις χρεώσεις των τραπεζικών συναλλαγών» επισημαίνουν και καταλήγουν υπογραμμίζοντας ότι «το μέλλον για τους δανειολήπτες (επιχειρήσεις και νοικοκυριά), αλλά και για την ίδια την οικονομία προβλέπεται δυσοίωνο» και ότι «σε μικρό διάστημα η καθημερινότητα θα ορίζεται από εξώσεις οικογενειών, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, ισοπέδωση επιχειρήσεων».