Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Τετάρτη 11η Μαρτίου, 19.00 μ.μ. στο IDEAL_Πως θα γκρεμίσουμε κάθε Τείχος νικώντας κάθε μορφή ρατσισμού_Εκδήλωση για την Παλαιστίνη


Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25  σας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη βραδιά
Τετάρτη 11η Μαρτίου, 19.00 μ.μ.


Κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, Οδός Πανεπιστημίου 46, Αθήνα
Πως θα γκρεμίσουμε κάθε Τείχος νικώντας κάθε μορφή ρατσισμού στο Ισραήλ, στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, στην Ελλάδα και, γιατί όχι, παντού
Το φάντασμα του ρατσισμού πλανάται παντού. Στην Ελλάδα, μια ατελείωτη οικονομική κρίση γέννησε απόγνωση – το πιο εύφορο έδαφος για να ευδοκιμήσει η ξενοφοβία πρώτα, ο ρατσισμός αμέσως μετά. Στην Ευρώπη ολόκληρη, ο αντισημιτισμός, η ισλαμοφοβία και η οξεία ξενοφοβία επικυριαρχούν. Όπου και να κοιτάξουμε, τα τείχη ψηλώνουν, γίνονται πιο αδιαπέραστα, δηλητηριάζοντας τις ψυχές όσων ζουν στη σκιά τους. Βέβαια, τη χειρότερη έκδοση αυτών των τειχών, τόσο των τσιμεντένιων όσο και εκείνων που βρίσκονται στο μυαλό των ανθρώπων, την συναντάμε στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ, στα Κατεχόμενα.
Μπορούμε να ρίξουμε κάθε ένα από αυτά τα τείχη; Μπορεί να υπερνικηθεί ο ρατσισμός; Μπορεί να ηττηθούν οι έμποροι της δυστυχίας που πλουτίζουν από τα τείχη και τον ρατσισμό που τα θεμελιώνει;
Τα ερωτήματα αυτά θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι προσκαλεσμένοι του ΜέΡΑ25-DiEM25
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ από τον Γιάνη Βαρουφάκη εκ μέρους του ΜέΡΑ25-DiEM25
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Μαρουάν Τουμπάσσι, ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Γκίντεον Λεβύ
Ο Γκίντεον είναι αντισιωνιστής και  βασικός αρθρογράφος της Haaretz και μέλος της συντακτικής ομάδας της Ισραηλινής εφημερίδας. Καλύπτει για 25 χρόνια την Ισραηλινή κατοχή της Δ. Όχθης και της Γάζα.  Έχει τιμηθεί με τα βραβεία: Euro-Med Journalist Prize 2008 - Leipzig Freedom Prize 2001 - Israeli Journalists’ Union Prize 1997 - The Association of Human Rights in Israel Award for 1996. Το τελευταίο του βιβλίου έχει τίτλο Η Τιμωρία της Γάζα (Verso)

Προβολή του χαιρετισμού στο ΜέΡΑ25 και στους συμμετέχοντες
του ROGER WATERS (Pink Floyd)
Άιντα Τούμα-Σουλεϊμάν (Μέλος της Κνέσσετ-Ισραηλινού Κοινοβουλίου) 
Η Άιντα είναι Παλαιστίνια πολίτης του Ισραήλ και διαμένει στην Ναζαρέτ. Ως σοσιαλίστρια-φεμινίστρια έχει ταχθεί στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τόσο των γυναικών εβραϊκής όσο και αραβικής καταγωγής, καθώς και των δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων. Στόχος της είναι η επίλυση στη βάση δύο κρατών με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Η Άιντα έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Αραβική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα. Στην Κνέσσετ εξελέγη βουλευτής με το κόμμα (συνασπισμό) της Κοινής Λίστας και είναι μέλος του Haddash (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα) .
 Όφερ Κασσίφ (Μέλος της Κνέσσετ-Ισραηλινού Κοινοβουλίου)
Ο Όφερ έχει σπουδάσει φιλοσοφία στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, έχει διδακτορικό στην Πολιτική Φιλοσοφία από το London School of Economics, κι έχει μετα-διδακτορικές σπουδές στο Columbia University. Αγωνίζεται για την ειρήνη και τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και υποστηρίζει την εγκαθίδρυση του Κράτους της Παλαιστίνης Στην Κνέσσετ εξελέγη βουλευτής με το κόμμα (συνασπισμό) της Κοινής Λίστας και είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ισραήλ.
Προβολή του βίντεο της Δανάης Στράτου:
THE GLOBALISING WALL – ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΤΕΙΧΟΣ

Ντέιβιντ Άντλερ
Ο Ντέιβιντ, ως Διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού του DiEM25, επικεντρώνεται στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ που ιδρύθηκε τον Νοέμβρη του 2018 στο Βερμόντ των ΗΠΑ από τον Μπέρνι Σάντερς και τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Σοφία Σακοράφα
Η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρωταθλήτρια του Στίβου έχει μακρά σχέση με την Παλαιστίνη (π.χ. της έχει απονεμηθεί από τον Γιασέρ Αραφάτ επίτιμη υπηκοότητα του Παλαιστινιακού κράτους), έχει επισκεφτεί την κατεχόμενη Γάζα εν καιρώ πολέμου, κι έχει ενεργό συμμετοχή  στα κινήματα ειρήνης.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ερωτήσεις του κοινού

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με ΜέΡΑ25, Τ: +302103810671,
Ε: ekdiloseis@mera25.gr