Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Καθήκον μας είναι να τους ταράξουμε στην τεκμηριωμένη κριτική και στην προγραμματική αντιπολίτευση

Αλ. Τσίπρας: Καθήκον μας είναι να τους ταράξουμε στην τεκμηριωμένη κριτική και στην προγραμματική αντιπολίτευση


«Καθήκον μας σήμερα είναι να τους ταράξουμε στη τεκμηριωμένη κριτική και στην προγραμματική αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πρώτη, μετά τις εκλογές, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στη Βουλή, παραφράζοντας τον «πολύ σπουδαίο κοινοβουλευτικό και ηγέτη της Αριστεράς», Ηλία Ηλιού, που «είχε πει το θρυλικό: Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».
«Οφείλουμε λοιπόν πάνω από όλα να είμαστε όλοι καλά προετοιμασμένοι και οργανωμένοι σε κάθε μας παρέμβαση, είτε στην ολομέλεια είτε στις επιτροπές» είπε προς τους βουλευτές, τους οποίους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη, ενώ ευχαρίστησε για την ανεκτίμητη προσφορά τους και όσους έδωσαν την εκλογική μάχη από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να εκλεγούν.
«Δώσαμε μια δύσκολη μάχη» είπε ο Αλ. Τσίπρας, «μια μάχη στην οποία ο αντίπαλος ή οι αντίπαλοι, ήθελαν, σχεδίαζαν, επεδίωκαν, όχι απλά την εκλογική μας ήττα, αλλά επιδίωκαν, όπως το έλεγαν, τη στρατηγική μας ήττα. Δεν το κατάφεραν. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι της Προοδευτικής Συμμαχίας, απέτρεψαν αυτόν τον σχεδιασμό».
Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη στους περίπου 1.800.000 πολίτες που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, «παρά τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση που έφτανε στα όρια αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας» ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «έχουμε (...) τη βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας και να αποτελέσουμε το αγκωνάρι που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας που πρέπει να σταθεί όρθιος, να παλέψει και να αντισταθεί στην ολομέτωπη επίθεση που θα δεχθεί από τη νέα κυβέρνηση σε δικαιώματα και κατακτήσεις».