Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για το 2ο Προσυνέδριο της Ν.Δ. «Για τους Νέους»

Ερωτηματολόγιο 2ου Προσυνεδρίου «Για τους Νέους»
Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2017




Με την έναρξη των εργασιών του Προσυνεδρίου μας «Για τους Νέους» στη Πάτρα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους. 18.036 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας για μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και εξέφρασαν τη γνώμη τους σε πραγματικά διλήμματα πολιτικής.

Με βάση τις απαντήσεις τους:

- Θεωρούν την αναξιοκρατία και την ανεργία ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουν οι νέοι λόγω του πολιτικού συστήματος.

- Εστιάζουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων και στην εκπαίδευση ως τις πολιτικές εκείνες που θα πρέπει να δώσει βαρύτητα μια Κυβέρνηση  και όχι σε διορισμούς στο δημόσιο.

- Αναδεικνύουν την ανάγκη της αξιολόγησης για την βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

- Αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να συνδεθεί επιτέλους η επαγγελματική εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

- Επισημαίνουν ως κύρια προβλήματα των Πανεπιστημίων  την ανομία και τον χαμηλό βαθμό σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις.

- Προτάσσουν την ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

- Απαιτούν να καταπολεμηθεί άμεσα η εγκληματικότητα στους χώρους των  Πανεπιστημίων.

- Προσβλέπουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και στη μείωση της φορολογίας για να αναστραφεί η τάση φυγής των νέων στο εξωτερικό.

Για άλλη μια φορά η ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή σε μία καινοτόμα διαδικασία, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δημοσκόπηση, αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας και ειδικότερα των νέων για τη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.