Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ



Αποσπάσματα της συνέντευξης του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ

και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Θανάση Θεοχαρόπουλου στο Βήμα fm

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ρ/σ Βήμα και στους δημοσιογράφους Αρη Ραβανό και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου μεταξύ άλλων επεσήμανε:
Για το ρόλο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
 «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε ρόλο πάγκου. Επιδιώκαμε και θέλουμε μια κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, προοδευτική, φιλοευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική. Αντί αυτής της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ίδια, αναπαλαιωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, έχουμε τα ίδια αδιέξοδα με κάθε νομοσχέδιο. Να σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: το προηγούμενο νομοσχέδιο, την περασμένη εβδομάδα (σ.σ.: το πολυνομοσχέδιο), το καταψηφίσαμε επί της αρχής, διότι είχε πολλές ρυθμίσεις που δεν έχουν σχέση ούτε με τα προαπαιτούμενα. Βεβαίως, στην ψηφοφορία επί των άρθρων, εμείς, περίπου τα μισά άρθρα, τα ψηφίσαμε. Εμείς, δεν θα κάνουμε μια στείρα αντιπολίτευση, αλλά ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση.»
Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι κυβερνάει και δεν είναι στην αντιπολίτευση
 Δεν είναι δυνατόν να μας απαντάει συνέχεια ο πρωθυπουργός «να το φέρει η αντιπολίτευση». Πρέπει να αποφασίσει ότι κυβερνά, δεν είναι στην αντιπολίτευση πλέον ο κ. Τσίπρας. Είναι στην κυβέρνηση.
 Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ
Η διαδικασία του κατεπείγοντος σε αυτό το νομοσχέδιο δεν τιμά κανέναν. Πρέπει να γίνει μια διεξοδική συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα. Θα μπορούσε να συζητηθεί με περισσότερη άνεση, δεν μπορεί να γίνεται η συζήτηση με τέτοιους όρους. Στην ουσία του θέματος, βεβαίως και πρέπει να μπει μία τάξη στον χώρο, να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας. Το ζήτημα που θα αναδειχθεί  στη συζήτηση είναι, αν αυτό το νομοσχέδιο αναδεικνύει αυτούς τους αναγκαίους κανόνες με βάση και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Το θέμα είναι κατά πόσο το νομοσχέδιο αυτό πληροί αυτές τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας ή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Υπάρχουν ζητήματα. Για παράδειγμα δεν μπορεί ο εκάστοτε Υπουργός Επικρατείας να αποφασίζει μόνος του για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης των αδειών. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ξεκάθαρες διαδικασίες από εδώ και στο εξής. Επίσης πολλά ζητήματα που τέθηκαν το καλοκαίρι στη διαβούλευση και δεν λήφθηκαν υπόψη στο νομοσχέδιο.

                                                                                                                                20/10/2015