Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

«Συναντήσεις Θεόδωρου Φορτσάκη ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά»



«Συναντήσεις Θεόδωρου Φορτσάκη ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά»



Ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Χανιώτης, Θεόδωρος Φορτσάκης στο πλαίσιο της ανάθεσής σε αυτόν της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Χανίων ξεκίνησε μια σειρά θεσμικών επαφών με τους φορείς του Νομού.

Σήμερα 20 Αυγούστου ο κ. Φορτσάκης επισκέφθηκε συνοδευόμενος από  συνεργάτες του τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα και συζήτησε μαζί του τα πιο σημαντικά θέματα του Δήμου. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η ανάγκη για αειφόρο ανάπτυξη, η διάβρωση των ακτών, η διαχείριση της μαρίνας Χανίων, οι δυνατότητες για ανάπλαση της παλιάς πόλης, η ολοκλήρωση των ΕΣΠΑ και η ανάγκη για έγκαιρη παραχώρηση των παραλιών από το κράτος για τη σωστή διαχείρισή τους από το Δήμο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη κατασκευής σχολείων στην πόλη με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού φορέα.

Στις 19 Αυγούστου ο κ. Φορτσάκης επισκέφθηκε συνοδευόμενος από συνεργάτες του τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και συζήτησε μαζί του θέματα που απασχολούν το Δήμο. Από τα πιο σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διαχείριση του Αεροδρομίου του Μάλεμε, η πεζοδρόμηση του Δήμου, η διαχείριση των ΕΣΠΑ, ο βιολογικός καθαρισμός, ο τουρισμός και η ανάπτυξη του Δήμου, η αγροτική ανάπτυξη, οι επιχειρήσεις τις περιοχής και η στήριξή τους, το παράρτημα του ΕΚΑΒ στο Δημαρχείο και η διαχείριση των παραλιών.

Την ίδια ημέρα ο κ. Φορτσάκης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη, με τον οποίο συζήτησε τα κύρια θέματα που απασχολούν το Δήμο. Ανάμεσα σε αυτά ήταν τα έργα οδοποιίας, οι αναπλάσεις σε τέσσερα χωριά του Δήμου, η δημιουργία μαρίνας, η αξιοποίηση των περιοχών Φαλασάρνων και Γραμβούσας, η διαχείριση των παιδικών σταθμών του Δήμου.

Στη θεματολογία και των τριών συναντήσεων τέθηκε από τους Δημάρχους το θέμα του Αεροδρομίου Χανίων.

Ο κ. Φορτσάκης σκοπεύει να συνεχίσει τις συναντήσεις του με τις Αρχές του Νομού Χανίων και με τους κύριους φορείς του Νομού προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής και να στηρίξει τις προσπάθειές τους.