Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τα δικαιώματα των γυναικών προτεραιότητα της συμπαράταξης «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία»

Με την ελληνική τριμελή αντιπροσωπεία  του Ευρωπαϊκού  Και Ελληνικού Λόμπυ Γυναικών, συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και οι υποψήφιες  με το ευρωψηφοδέλτιο της συμπαράταξης «Δημοκρατική Αριστερά Προοδευτική Συνεργασία» Δήμητρα Αλεβίζου, Σοφία Ανδριοπούλου, Τζένη Αρσένη, Μαρία Ευαγγελίδου, Δώρα Καλλιπολίτη, Ελένη Καραντζόλα και  Μαριλέννα Κοππά.


Η επικεφαλής της ελληνικής  αντιπροσωπείας του Λόπμυ κ  Μίκα Ιωαννίδου και τα μέλη κ. Χρυσιής Σφανδού – Κιμινού και κ. Έφη Μεσολογγίτου, ενημέρωσαν  για τις δραστηριότητες και τις δράσεις του Λόμπυ και συζήτησαν με τον κ Κουβέλη και τις υποψήφιες για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων,  στην ίση μεταχείριση μεταξύ των δύο φύλλων, την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, την ανεργία, την προώθηση γυναικών σε θέσεις ευθύνης, την εξισορρόπηση των αμοιβών, το  trafficking.

Μετά το τέλος της συζήτησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε:
"Τα δικαιώματα για μας είναι θέματα προτεραιότητας. Με όποια εκπροσώπηση θα βρεθούμε στην ευρωβουλή,  θα δώσουμε τον αγώνα για την ουσιαστική ισότητα που παραμένει διεκδίκηση και ζητούμενο"  
06/ 05/ 14