Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο.

 

Η νεοοθωμανική πολιτική της Τουρκίας υπό τους κ.κ Νταβούτογλου και Ερντογάν και στο θέμα της Κύπρου αγνοεί επιδεικτικά το διεθνές δίκαιο και περιφρονεί προκλητικά τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει σε όλους τους τόνους και να αξιοποιήσει όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα ώστε να καταστήσει σαφές στην τουρκική ηγεσία ότι η Κύπρος είναι κυρίαρχο κράτος μέλος της Ε.Ε και το ζήτημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής θα επιλυθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ στην κατεύθυνση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια στο πλαίσιο ενός κυρίαρχου και αδιαίρετου κυπριακού κράτους.