Κυρ.Μητσοτάκης: Πρώτη μου προτεραιότητα ήταν η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους * Κ. Σακελλαροπούλου: Η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μία πολιτική αρχών * Ελληνική Λύση: Μείζον εθνικό ζήτημα η παραίτηση του πολιτικού διευθυντή του ΥΠΕΞ Ρ. Κούνδουρου-Ερώτηση του Κυρ. Βελόπουλου στον Γ. Γεραπετρίτη * Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Πέμπτη * Συνάντηση του Δ.Κουτσούμπα με τον γγ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης Μπασάμ Αλσάλιχι: Η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους * Δ. Νατσιός: «Διαπραγματεύεστε μυστικά με την Τουρκία τα εθνικά μας θέματα» * Νίκος Ανδρουλάκης: Με ενέργειές μου από το 2017 νομοθετήθηκε το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων * Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε μια μάχη καθημερινά για τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης» * ΥΠΕΘΟ: 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία * Τ. Θεοδωρικάκος: Έλεγχοι σε πάνω από 10.000 κωδικούς και σε περισσότερες από 100 αλυσίδες καταστημάτων * Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «130+2 Χρόνια Γ.Σ.Ο * Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΟΚΥπΥ * Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις λειτουργών των ΜΜΕ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ν. Καραθανασόπουλος: Το «τσάκισμα» εργατικών δικαιωμάτων και η «παραχώρηση γης και ύδατος» στο κεφάλαιο είναι στόχευση της κυβέρνησης

Ν. Καραθανασόπουλος: Το «τσάκισμα» εργατικών δικαιωμάτων και η «παραχώρηση γης και ύδατος» στο κεφάλαιο είναι στόχευση της κυβέρνησης


Το «τσάκισμα» εργατικών δικαιωμάτων και η «παραχώρηση γης και ύδατος» στο κεφάλαιο είναι η διπλή στόχευση της κυβέρνησης της ΝΔ με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
Ανέφερε ότι δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου: η διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων αφενός και το «τσάκισμα» εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων αφετέρου.
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της κριτικής του ο κ. Καραθανασόπουλος είπε ότι το νομοσχέδιο: Εντάσσει τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέας στις στρατηγικές επενδύσεις. Διπλασιάζει το συντελεστή δόμησης και στις μεσαίες επενδύσεις. Επιτρέπει στην Αττική επιχειρήσεις μεσαίας όχλησης. Ιδιωτικοποιεί τον έλεγχο υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων. Επιταχύνει της αδειοδοτήσεις δυσκολεύοντας την προστασία αρχαιολογικών χώρων και του περιβάλλοντος. Ξηλώνεται η κυριακάτικη αργία στα κέντρα διανομής. Ιδιωτικοποιεί τις διαδικασίες για τα απορρίμματα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά στα εργασιακά δικαιώματα, ο κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί: Συντριπτικό πλήγμα ειδικά στις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας με τις εξαιρέσεις που θα αποφασίσει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας. Ασφυκτικό έλεγχο στα συνδικάτα εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία.
Στόχος, υποστήριξε, είναι η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού θωράκισης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με συμπίεση των μισθών, αφού κριτήριο για το ύψος τους είναι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σχολιάζοντας το κυβερνητικό επιχείρημα περί δημοκρατίας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και το ηλεκτρονικό μητρώο στα συνδικάτα, υπογράμμισε ότι «την έπιασε ο πόνος την κυβέρνηση για τη Δημοκρατία όταν εκλέγεται από το 27% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου και ζητά στα συνδικάτα να υπάρχει το 50+1%».