Η Ρωσία συνεχίζει να εργάζεται για το προσχέδιο μνημονίου που θα ορίζει τις αρχές μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας η οποία θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικώνς
Η Ρωσία συνεχίζει να εργάζεται για το προσχέδιο μνημονίου που θα ορίζει τις αρχές μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας η οποία θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικώνς
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα αυτό τον μήνα, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουκρανία για ένα μνημόνιο που θα αφορά μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία.
Η Γερμανία και η Φινλανδία θέλουν «να ασκηθεί πίεση» επί της ισραηλινής κυβέρνησης ώστε να επιτρέψει την είσοδο και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, δήλωσαν σήμερα ο γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο φινλανδός πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο.
Ο κορυφαίος αξιωματούχος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας δεν καλύπτονται πλέον από την αρχή της αυτοάμυνας βάσει του διεθνούς δικαίου.
Οι επικρίσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έχει «τρελαθεί» εντελώς, λόγω των ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία, δεν θα επηρεάσουν την προβλεπόμενη ρωσοαμερικανική ανταλλαγή κρατουμένων, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Περίπου 300 γαλλόφωνοι συγγραφείς, μεταξύ των οποίων η Ανί Ενρό και ο Ζαν-Μαρί Γκιστάβ Λε Κλεζιό που έχουν τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, κατήγγειλαν σε άρθρο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα τη «γενοκτονία» που πληθυσμού της Γάζας και απαιτούν «άμεση κατάπαυση του πυρός».
Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι «δεν βλέπει πια λογική» στις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ. Για «βήματα» που θα αποφασίσει το Βερολίνο έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε σήμερα ειδεχθή τον ισραηλινό βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα και εγκαταστάσεων που στεγάζουν αμάχους, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον βασιλιά της Ιορδανίας.
Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πάολα Πίνιο δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Επιτροπής να επιλέξει το 'Αρθρο 122 της Συνθήκης της ΕΕ ως νομική βάση για τον κανονισμό του χρηματοδοτικού εργαλείου για επενδύσεις στην άμυνα, "SAFE", είναι σωστή και νομικά στοιχειοθετημένη.