Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση την Ύπατη Αρμοστή της Ινδίας



Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα την Ύπατη Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο, κα Madhumita Hazarika Baghat, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας της.

Η κα Δημητρίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την αγαστή συνεργασία με την κα Baghat καθώς και την εκτίμησή της για την στάση αρχών και τη διαχρονική στήριξη της Ινδίας στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Εξάλλου, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

Αναφερόμενη στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η Ινδή Ύπατη Αρμοστής επαναβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη της Ινδίας και τη θέση αρχών της χώρας της όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα. Η κα Baghat ευχαρίστησε την κα Δημητρίου για την εξαιρετική συνεργασία που είχε μαζί της αλλά και με τα υπόλοιπα Μέλη του Σώματος κατά τη διάρκεια της θητείας της, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων στην περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, ιδιαίτερα σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο.