Κυρ.Μητσοτάκης: Πρώτη μου προτεραιότητα ήταν η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους * Κ. Σακελλαροπούλου: Η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μία πολιτική αρχών * Ελληνική Λύση: Μείζον εθνικό ζήτημα η παραίτηση του πολιτικού διευθυντή του ΥΠΕΞ Ρ. Κούνδουρου-Ερώτηση του Κυρ. Βελόπουλου στον Γ. Γεραπετρίτη * Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Πέμπτη * Συνάντηση του Δ.Κουτσούμπα με τον γγ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης Μπασάμ Αλσάλιχι: Η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους * Δ. Νατσιός: «Διαπραγματεύεστε μυστικά με την Τουρκία τα εθνικά μας θέματα» * Νίκος Ανδρουλάκης: Με ενέργειές μου από το 2017 νομοθετήθηκε το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων * Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε μια μάχη καθημερινά για τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης» * ΥΠΕΘΟ: 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία * Τ. Θεοδωρικάκος: Έλεγχοι σε πάνω από 10.000 κωδικούς και σε περισσότερες από 100 αλυσίδες καταστημάτων * Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «130+2 Χρόνια Γ.Σ.Ο * Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΟΚΥπΥ * Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις λειτουργών των ΜΜΕ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ θέλει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό

 


Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ θέλει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει μία σημαντική άνοδο στις εκλογές, ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, τέτοιο που θα του επιτρέπει να λέει βάσιμα ότι επιστρέφει στο ρόλο του πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο, Φώτη Καλύβα, στο πλαίσιο του 11ου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης, που οργανώνει στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης επεσήμανε ότι «μέσα από την λαϊκή ετυμηγορία, μέσα από την ισχυρή και νωπή εντολή, το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να επιβάλει τις δικές του προγραμματικές προτάσεις, όχι σε μία λογική αυταρέσκειας, αλλά γιατί πραγματικά θεωρούμε ότι αυτές οι προτάσεις είναι λυτρωτικές για να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των πολιτών».

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν προτιμότερος εταίρος για το ΠΑΣΟΚ είναι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ πάντα διεκδικούσε να είναι στην πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που προτείνουν και πετυχαίνουν λύσεις. Άρα εμείς κατεβαίνουμε στις εκλογές με συγκεκριμένες προτάσεις και πλαίσιο δεσμευτικών προτάσεων, γιατί θεωρούμε πως αν αυτό υιοθετηθεί και γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα, τότε θα βελτιωθεί η ζωή των περισσότερων πολιτών. Αυτό δείχνει εξ αρχής ότι η δική μας στόχευση και επίκεντρο είναι το προγραμματικό πλαίσιο. Δηλαδή, δεν μπορούμε να συζητήσουμε με κάποιον αν δεν κατανοήσει το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, αν δεν καταλάβει ότι το σύστημα υγείας πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και ότι η οικονομική πολιτική δεν μπορεί να είναι εις βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων. Αυτό δεν χρωματίζεται από εδώ ή από εκεί. Εμείς θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, προγραμματικό πλαίσιο και θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να μας πουν αν και εφόσον συμφωνούν, γιατί αυτό το πλαίσιο είναι "κόκκινη" γραμμή για εμάς, είναι προϋπόθεση συζήτησης. Γι' αυτό ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν ισχυρή εντολή, γιατί ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να επιβάλει αυτούς τους όρους στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το αν έχουν μερίδιο ευθύνης οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για την εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου, ο Μιχάλης Κατρίνης είπε: «Είναι διαφορετικό πράγμα να μιλήσουμε για τη διαχρονική ευθύνη του πολιτικού συστήματος, για το γεγονός ότι ο σιδηρόδρομος δεν έγινε ένα ελκυστικό, ανταγωνιστικό μέσο σε σχέση με τα άλλα μέσα κίνησης και είναι κάτι τελείως διαφορετικό να μιλήσουμε για την ευθύνη, η οποία είναι μεγάλη, κύρια και κεντρική της σημερινής κυβέρνησης, για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Προφανώς, διαχρονικά όλοι έχουν ευθύνη, αλλά δεν είναι ίδια ευθύνη και για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, γιατί αυτό είναι το σημείο τομή και καμπή για το οποίο σήμερα μιλάμε. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση για το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει πράγματα που σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σχεδόν σε όλες, θεωρούνται αυτονόητα».