Κυρ.Μητσοτάκης: Πρώτη μου προτεραιότητα ήταν η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους * Κ. Σακελλαροπούλου: Η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μία πολιτική αρχών * Ελληνική Λύση: Μείζον εθνικό ζήτημα η παραίτηση του πολιτικού διευθυντή του ΥΠΕΞ Ρ. Κούνδουρου-Ερώτηση του Κυρ. Βελόπουλου στον Γ. Γεραπετρίτη * Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Πέμπτη * Συνάντηση του Δ.Κουτσούμπα με τον γγ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης Μπασάμ Αλσάλιχι: Η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους * Δ. Νατσιός: «Διαπραγματεύεστε μυστικά με την Τουρκία τα εθνικά μας θέματα» * Νίκος Ανδρουλάκης: Με ενέργειές μου από το 2017 νομοθετήθηκε το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων * Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε μια μάχη καθημερινά για τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης» * ΥΠΕΘΟ: 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία * Τ. Θεοδωρικάκος: Έλεγχοι σε πάνω από 10.000 κωδικούς και σε περισσότερες από 100 αλυσίδες καταστημάτων * Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «130+2 Χρόνια Γ.Σ.Ο * Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΟΚΥπΥ * Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις λειτουργών των ΜΜΕ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Είναι ντροπή να χρησιμοποιούμε τους μαθητές σαν κομματικές ασπίδες

Στ. Θεοδωράκης: Είναι ντροπή να χρησιμοποιούμε τους μαθητές σαν κομματικές ασπίδες

«Είναι ντροπή να εμπλέκουμε στις πολιτικές υποθέσεις τα παιδιά μας» επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις, σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης, φιλοξενούμενος των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου στο στούντιο του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ 100,3.
«Ήταν ντροπή που πριν 3 - 4 χρόνια βγάζανε τα παιδιά στους δρόμους ή τους λέγανε να καταλάβουν τα σχολεία για να φωνάξουν "κάτω η Ευρώπη", "κάτω οι τραπεζίτες", "ανατροπή" κι όλα αυτά τα λαϊκίστικα συνθήματα που είχε τότε το ανερχόμενο κίνημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και είναι διπλά ντροπή που τώρα κάποιοι άλλοι, από την άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος βάζουν τα παιδιά μπροστά για τη Μακεδονία, για τη Β. Ήπειρο, αύριο για την Τουρκία. Δεν είναι επιτρεπτό σε μία δημοκρατική χώρα να συμβαίνει αυτό. Και πρέπει να αντισταθούμε. Να έχει τα κότσια ο κάθε πολιτικός να έρχεται σε πολιτική σύγκρουση με τους ομοίους του. Να μη βάζει ως ασπίδα τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά. «Μιλάμε για μία πολιτική καθοδήγηση της ακροδεξιάς αυτή τη στιγμή, όπως παλιότερα μιλάγαμε για μία πολιτική καθοδήγηση των αριστεριστών. Αυτό πρέπει να τελειώσει» τόνισε.
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε κάποια πράγματα αντιγράφει το Ποτάμι». Και συμπλήρωσε: «Έχουμε πει, από πολύ πιο πριν, ότι το άσυλο προφανώς είχε μια αξία την περίοδο που διωκόταν η διαφορετική γνώμη. Το άσυλο εξυπηρετεί μια κοινωνία που είναι στα σπάργανα δημοκρατική. Εδώ ξεχειλίζουμε. Ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Άρα, για μένα δεν θα πρέπει να υφίσταται το ζήτημα του ασύλου και θα πρέπει στα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν οι πανεπιστημιακές κοινότητες, οι καθηγητές, χωρίς τους κομματικούς εγκάθετους. Τα κόμματα να είναι έξω από τα πανεπιστήμια» επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Μιλώντας για τον χρόνο των εκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι είναι κάτι για το οποίο «δεν θα μας ρωτήσει ο κ. Τσίπρας. Θα συμβουλευτεί τον καθρέφτη του και το πολύ -πολύ τον κ. Καμμένο και όποτε τον συμφέρει θα στήσει τις κάλπες». Πρόσθεσε επίσης ότι έτσι έχει τη δυνατότητα να τακτοποιήσει τα παιδιά του κομματικού του σωλήνα και στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι να προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία και να προκηρύξει εκλογές για τον Οκτώβριο, «αν δεν έχει σκοπό να κάνει κάποιον εκλογικό αιφνιδιασμό λόγω της συμφωνίας που θα έρθει από το εξωτερικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας: ο λαϊκισμός και η αναποτελεσματικότητα. Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μαθήματα λαϊκισμού. "Πάντα υπήρχαν λαϊκιστές υπουργοί και πρωθυπουργοί γι’ αυτό και φτάσαμε σε αυτά τα αδιέξοδα προβλήματα, γιατί χαϊδεύαμε συνέχεια τον κόσμο, αντί να κάνουμε την δουλειά μας, απλά τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει μεταπτυχιακή επιστήμη" είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, επεσήμανε πως τα δύο αυτά σημαντικά προβλήματα λύνονται με τη συνταγή που προτείνει το Ποτάμι. «Πρέπει να βάζεις επαΐοντες στα σημαντικά θέματα και όχι απλώς ανθρώπους του κομματικού μηχανισμού» ανέφερε, ενώ για το θέμα του λαϊκισμού σημείωσε ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι το Ποτάμι είναι ένα κόμμα αλλιώς. Στο Ποτάμι δεν λέμε ‘’τι θα πούμε σήμερα στον κόσμο από αυτά που θέλει να ακούσει;", αλλά λέμε ‘’τι πρέπει να πούμε εμείς στον κόσμο για τα προβλήματά του, γι' αυτά που έχει. Που πολλές φορές αυτά που λέμε είναι κόντρα σε αυτά που περιμένει ο κόσμος. Μπαίνουμε στη φωτιά, λέμε αυτό που πιστεύουμε και η ελπίδα μας είναι ότι κάποια στιγμή θα το καταλάβει ο κόσμος». Αναρωτήθηκε δε «υπάρχει άλλο κόμμα στην Ελλάδα που να έχει υπερασπιστεί τόσο τη σύγκρουση με τον λαϊκισμό; Νομίζω ότι δεν υπάρχει. Υπάρχουν αντιλαϊκιστές πολιτικοί σε πολλά κόμματα, αλλά στη φυσιογνωμία τους όλα τα κόμματα σερβίρουν και λίγο λαϊκισμό. Και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα των εκλογών, κάλεσε τον κόσμο να σκεφτεί αν θέλει καθαρές δυνάμεις που δεν έχουν κάνει ποτέ παζάρια με τον λαϊκισμό να μετέχουν στην επόμενη μέρα της χώρας. «Θέλουν; Εδώ είμαστε. Εδώ θα είναι το Ποτάμι να ενισχύσουν μία δύναμη που δεν έχει βάρη από το παρελθόν, που δεν ευθύνεται για σκάνδαλα, που δεν ευθύνεται για αστοχίες, που δεν ευθύνεται για τίποτα. Το Ποτάμι είναι εδώ και λέει τα πράγματα με την κοινή λογική» είπε.
Μιλώντας για τις εθνικές εκλογές επανέλαβε την απόφαση των στελεχών του Ποταμιού για αυτόνομη κάθοδο και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ποτάμι και ξερό ψωμί. Ο Σταύρος δεν στρίβει. Νομίζω θα παραδεχτείτε ότι ένα πράγμα δεν μπορεί να πει κανείς για εμένα ότι είμαι «κωλοτούμπας». Μπορεί κανείς να πει ότι είμαι πολύ άκαμπτος σε ορισμένα πράγματα. Εμείς που φτιάξαμε το Ποτάμι, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του '14 επιμένουμε ότι δεν υπάρχει άλλη χρήσιμη επιλογή αυτή τη στιγμή για όλους εμάς. Πρέπει να είναι το Ποτάμι δυνατό στην επόμενη Βουλή. Για να μη γυρίσουμε απλώς σε κάποιες συντηρητικές λύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαχθεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά δεν έχει όρεξη να γυρίσει στους υπουργούς του 2013, του 2012. Θέλει να κάνει βήματα μπροστά» τόνισε.
Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και για την Περιφέρεια Αττικής τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θέλει μία απάντηση από το Ποτάμι. Πρώτον γιατί υπάρχει ένας πολύ μεγάλος συμβολισμός, είναι το μισό κράτος και η κ. Δούρου απέτυχε παταγωδώς. Το Ποτάμι έχει αποφασίσει να ενισχύσει μία προσωπικότητα που θα κατέβει στην Αττική κόντρα στο παλιό. Δική μας υποψηφιότητα - δεν είναι όμως θέμα κομματικού στελέχους», ενώ ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη ανέφερε πως «είμαστε πολύ κοντά του. Κάνει κάτι που μ’ αρέσει πάρα πολύ. Δεν πολιτεύεται αφ' υψηλού. Έχουμε καταλάβει ότι βλέπει με πολλή σοβαρότητα τον Δήμο της Αθήνας. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μπροστά».
Τόνισε επίσης, πως το Ποτάμι στηρίζει υποψήφιους σε ολόκληρη την Ελλάδα ανεξάρτητα αν προέρχονται από τη ΝΔ ή από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να είναι αποτελεσματικοί. «Αυτό σημαίνει το Ποτάμι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε. Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές αποκάλυψε πως το Ποτάμι θα συνεργαστεί με το ρεύμα Μακρόν. «Υπάρχει μια προσπάθεια, όχι μόνο στη Γαλλία να εκφραστεί μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα. Το βασικό της στοιχείο είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει ενιαίο αμυντικό δόγμα. Αυτό θέλει σήμερα και η Ελλάδα και αυτό θα την προστατεύσει από τους άλλους κινδύνους. Υπάρχει μια προσπάθεια να υπάρξει μια πλατφόρμα που θα στεγάσει όλους εμάς τους ακραιφνώς ευρωπαϊστές» ανέφερε.
Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης:
http://topotami.gr/einai-ntropi-na-chrisimopoioume-tous-mathites-san-kommatikes-aspides/