Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο * Πρωτογενές πλεόνασμα 13,5 δισ. έναντι στόχου για 12,9 δισ. ευρώ * Δ. Κουτσούμπας: Αγώνας για να ξεριζωθεί το αγκάθι της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας και καταπίεσης *Κυρ. Μητσοτάκης: Προωθούμε ένα συνεκτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για το κράτος, αλλά και ένα σχέδιο φροντίδας για τον πολίτη * Μ. Χρυσοχοΐδης: Μέσα σε 10 μήνες συνελήφθησαν 11.300 άτομα για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας * Κ. Τσουκαλάς: «Η ΝΔ είναι σε πανικό γιατί έχει αξιόπιστη αντιπολίτευση που βάζει μετρήσιμους στόχους - Αυτό το τρέμει γιατί δεν το είχε συνηθίσει» * Σ. Φάμελλος: «Η σύνθεση και η ενότητα θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχουμε και σε επίπεδο προγραμμάτων και δράσης» * Πρωτογενές πλεόνασμα 13,5 δισ. έναντι στόχου για 12,9 δισ. ευρώ * Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 29/11

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΔΕΗ σε πορεία… διάλυσης!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ  ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΧΡΕΩΝ - Η ΔΕΗ σε πορεία… διάλυσης!



Τη δραματική εικόνα στην οποία φαίνεται να βρίσκεται η ΔΕΗ φέρνει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει ο έμπειρος πολιτικός σε ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «η εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε  η ΔΕΗ μέσα στο καλοκαίρι για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μόνο για χαρές και πανηγυρισμούς δεν είναι. Όσο κι αν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, ισχυρίστηκε ότι τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου του 2017 του ομίλου επιβαρύνθηκαν από εξωγενείς μη ελεγχόμενους από την εταιρεία παράγοντες, η αλήθεια είναι πως η ΔΕΗ σημείωσε ζημίες ύψους 67,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 85,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο α΄ τρίμηνο του 2016. Επίσης, μειώθηκαν τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) του ομίλου κατά 221,6 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενα με το πρώτο τρίμηνο του 2016, ενώ μείωση κατά 3,1% υπέστη και ο τζίρος της ΔΕΗ, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 1.368,8 εκατ. ευρώ έναντι 1.412,6 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς».

Ο κ. Νικολόπουλος κάνει λόγο για «διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που από την μεταπολίτευση και μετά χρησιμοποίησαν την επιχείρηση ως την χρυσοτόκο όρνιθα», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως είναι απαράδεκτο, η σημερινή κυβέρνηση να παρακολουθεί την διολίσθηση της εταιρείας προς την… αφάνεια και να μην κάνει τίποτα

«Η ΔΕΗ, σε διάστημα μόλις τριών ετών έχει υποστεί δραματική χρηματιστηριακή απαξίωση, υπερδιπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων στα 2,6 δισ. ευρώ και εκτίναξη των χρεών της σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, παραγωγούς ΑΠΕ και προμηθευτές. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη, ούτε να… σφυρίζει αδιάφορα» υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής, που ρωτάει το αρμόδιο υπουργείο τι σκοπεύει να πράξει.