Κυρ.Μητσοτάκης: Πρώτη μου προτεραιότητα ήταν η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους * Κ. Σακελλαροπούλου: Η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μία πολιτική αρχών * Ελληνική Λύση: Μείζον εθνικό ζήτημα η παραίτηση του πολιτικού διευθυντή του ΥΠΕΞ Ρ. Κούνδουρου-Ερώτηση του Κυρ. Βελόπουλου στον Γ. Γεραπετρίτη * Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Πέμπτη * Συνάντηση του Δ.Κουτσούμπα με τον γγ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης Μπασάμ Αλσάλιχι: Η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους * Δ. Νατσιός: «Διαπραγματεύεστε μυστικά με την Τουρκία τα εθνικά μας θέματα» * Νίκος Ανδρουλάκης: Με ενέργειές μου από το 2017 νομοθετήθηκε το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων * Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε μια μάχη καθημερινά για τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης» * ΥΠΕΘΟ: 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία * Τ. Θεοδωρικάκος: Έλεγχοι σε πάνω από 10.000 κωδικούς και σε περισσότερες από 100 αλυσίδες καταστημάτων * Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «130+2 Χρόνια Γ.Σ.Ο * Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΟΚΥπΥ * Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις λειτουργών των ΜΜΕ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κ. Βασίλη Κικίλια

Ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κ. Βασίλη Κικίλια

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κυβέρνησης και θεσμών, καθώς και στην επίσκεψη  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλγαρία και τη Σερβία, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
 
  • «Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, ξανά, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης.
 
Η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης, μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. 
 
Ωστόσο, όλοι οι Έλληνες άκουσαν προχθές, τον Υπουργό Οικονομικών με τις δηλώσεις του, να δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων. 
 
Αυτή είναι η συνηθισμένη πρακτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
 
Έκανε 14 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση. 
 
Παρίστανε, για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις. Και κατέληξε, τότε, στον περιβόητο αυτόματο “κόφτη” μισθών και συντάξεων, και στο Υπερταμείο όπου εκχωρήθηκε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. 
 
Καθυστερεί διαρκώς στην πράξη, να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. 
 
Είναι εντελώς αναξιόπιστη, εγκλωβισμένη στις ιδεοληπτικές εμμονές και την ανικανότητά της. 
 
Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός, αυτήν την κρίσιμη εβδομάδα, είναι απών. Πουλάει την παρουσία του στην Κούβα, ως ψήγμα δήθεν αριστεροσύνης, στο άλλοτε κομματικό του ακροατήριο. 
 
Κατάφερε βέβαια αυτή η Κυβέρνηση να πετύχει την παγκόσμια πρωτοτυπία: Ενώ συνήθως οι κυβερνήσεις κατηγορούν τους προηγούμενους, αυτοί τα ρίχνουν στην επόμενη Κυβέρνηση. 
 
Η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατόν, και με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για τη χώρα μας. 
Εμείς βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες, για το τι μπορεί να κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, στηριγμένη σε μία Συμφωνία Αλήθειας με το λαό. 
 
Αλλιώς, όσο περνά ο χρόνος, η έλλειψη σχεδίου για την έξοδο από την κρίση θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα, πιο επώδυνα μέτρα». 
 
 
  • «Η επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις δύο γειτονικές χώρες, πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική στιγμή, που η αβεβαιότητα και η εθνικιστική ρητορική επανέρχονται στο προσκήνιο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική ηγεσία των δύο αυτών χωρών, είχε θετικά αποτελέσματα, πάνω στους τρεις βασικούς στόχους:

1. Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στα δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή μας. 

2. Την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας, σταθερότητας και ειρήνης στη βάση των δημοκρατικών αξιών, του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, καθώς και των σχέσεων καλής γειτονίας. 

3. Την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο, την ενέργεια, τις μεταφορές, την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος».