Κυρ.Μητσοτάκης: Πρώτη μου προτεραιότητα ήταν η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους * Κ. Σακελλαροπούλου: Η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μία πολιτική αρχών * Ελληνική Λύση: Μείζον εθνικό ζήτημα η παραίτηση του πολιτικού διευθυντή του ΥΠΕΞ Ρ. Κούνδουρου-Ερώτηση του Κυρ. Βελόπουλου στον Γ. Γεραπετρίτη * Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Πέμπτη * Συνάντηση του Δ.Κουτσούμπα με τον γγ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης Μπασάμ Αλσάλιχι: Η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους * Δ. Νατσιός: «Διαπραγματεύεστε μυστικά με την Τουρκία τα εθνικά μας θέματα» * Νίκος Ανδρουλάκης: Με ενέργειές μου από το 2017 νομοθετήθηκε το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων * Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε μια μάχη καθημερινά για τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης» * ΥΠΕΘΟ: 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία * Τ. Θεοδωρικάκος: Έλεγχοι σε πάνω από 10.000 κωδικούς και σε περισσότερες από 100 αλυσίδες καταστημάτων * Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «130+2 Χρόνια Γ.Σ.Ο * Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΟΚΥπΥ * Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις λειτουργών των ΜΜΕ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Απόσπασμα συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο ραδιόφωνο Alpha 9.89

Απόσπασμα συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο ραδιόφωνο Alpha 9.89



Το ηχητικό της συνέντευξης: https://youtu.be/7HCpHKkiTSY


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, τόνισε μεταξύ άλλων:


Για τις εξελίξεις σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες
Αυτό που χρειαζόταν η χώρα, ήταν να μπει τάξη σε ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, που κακώς δεν μπήκε τόσα χρόνια. Αντί για αυτό, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει πολλά περισσότερα ζητήματα. Είναι δυνατόν στην ψηφιακή εποχή να μιλάμε για καθορισμό, κεντρικά και αυθαίρετα, τεσσάρων μόλις αδειών; Είναι δυνατόν βιώσιμες επιχειρήσεις, με χιλιάδες εργαζόμενους, να οδηγούνται σε κλείσιμο και να οδηγούνται τηλεοπτικοί σταθμοί στο μαύρο; Είναι δυνατόν να δημιουργούνται ολιγοπωλιακές συνθήκες; Αυτή είναι η τάξη; Ή τάξη είναι να είναι μοναδικό κριτήριο το χρήμα σε αυτή τη διαδικασία; Πρώτον, όταν δεν λειτουργεί το ΕΣΡ, όπως επιτάσσει το σύνταγμα, αυτό είναι το πρώτο μεγάλο πρόβλημα. Δεύτερον δεν είναι δυνατόν να μπαίνει μοναδικό κριτήριο το χρήμα και όχι άλλα κριτήρια στη διαδικασία γιατί οδηγούμαστε στην σημερινή κατάσταση. Τρίτον δεν έχουν γίνει οι έλεγχοι σε όλα τα θέματα, στο κατάλληλο χρονικό σημείο, όπως αποδεικνύεται. Η σημερινή κατάσταση όχι μόνο αναπαράγει παθογένειες του παρελθόντος, αλλά ουσιαστικά τις επιτείνει.
Για το προσφυγικό και την σημερινή κατάσταση στα νησιά
Στο προσφυγικό έχουν γίνει σοβαρά λάθη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την ΕΕ. Δεν υπάρχει σχέδιο. Ούτε για το ενδεχόμενο να έρθουν αυξημένες ροές, ούτε για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ συνεχώς πηγαίνουμε προς τα πίσω. Στην αρχή η Ε.Ε. είχε δεχτεί 160.000 πρόσφυγες για μετεγκατάσταση, στη συνέχεια 72.000 και τώρα δεν λειτουργεί ούτε αυτό. Χρειάζεται επιτέλους μια αποτελεσματική διαπραγμάτευση σε επίπεδο Ευρώπης και συντονισμός στη χώρα μας. Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ κυβέρνησης, αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
ΕΡ: Τι ακριβώς συμβαίνει στην Κεντροαριστερά και δεν μπορείτε να τα βρείτε;.
Πρέπει να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο. Δεν μπορείς να πηγαίνεις να κάνεις μια παράταξη ισχυρή και να βάζεις εκ των προτέρων όρους, για παράδειγμα μετεκλογικά θα συγκυβερνήσεις με τον ένα ή τον άλλον, γιατί εκ των πραγμάτων δεν θα γίνει ισχυρή αυτή η παράταξη. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να έχεις σαφή κατεύθυνση, κεντροαριστερή, σοσιαλδημοκρατική και βεβαίως με δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Είμαι πεπεισμένος ότι η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς θα γίνει με όσους θα δεχτούν αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο που είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή και θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι αλαζονικές συμπεριφορές και οι συμπεριφορές που βασίζονται σε προσωπικές στρατηγικές.
ΕΡ: κ. Θεοχαρόπουλε, κάτι φταίει και δεν προχωράει αυτή η ιστορία, να μην κρυβόμαστε.
Βεβαίως. Να σας πω για παράδειγμα ότι τόνιζα από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να προχωρήσουμε πρώτα στην συγκρότηση του φορέα και μετά να γίνει η εκλογή επικεφαλής, να μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, προτιμήθηκε όμως πρώτα η εκλογή επικεφαλής.
ΕΡ: Από ποιον;
Είχαν συμφωνήσει ο κ. Θεοδωράκης με την κ. Γεννηματά, στην εκλογή επικεφαλής πρώτα και μετά σε Συνέδριο. Από εκεί και μετά, όταν αναφέρομαι σε αλαζονικές συμπεριφορές, δεν έχετε παρά να δείτε τις δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο για εμένα, όσο και για την κ. Γεννηματά, τους συνυποψήφιούς του.
ΔΗΜ: Ήταν ατυχές αυτό πάντως, σε ότι αφορά τη δήλωση (του κ. Θεοδωράκη) για εσάς και από ότι έχω αντιληφθεί, έχει αποδοκιμαστεί και από μερικά στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, για παράδειγμα τον κ. Φωτήλα, αλλά και από άλλους.
Το θετικό στοιχείο είναι ότι ο κόσμος που παρακολουθεί το ΠΟΤΑΜΙ αλλά και τα στελέχη, αποδοκίμασαν αυτές τις συμπεριφορές, γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Ξέρετε, δεν είναι αρένα οι διαδικασίες, να έρθει θέλουμε ο κόσμος, όχι να τον διώξουμε. Για αυτό λέω ότι, από εδώ και στο εξής, θα προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με βάση το πολιτικό πλαίσιο, δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ζήτημα σε όλα αυτά.
ΕΡ: Θα ληφθούν πρωτοβουλίες στο εγγύς μέλλον και πως θα κινηθείτε;
Θα ληφθούν πρωτοβουλίες στο να προχωρήσουμε στην διαδικασία της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Όσες δυνάμεις, κινήσεις, κόμματα, ανένταχτες προσωπικότητες, θέλουν να συμμετέχουν, με ένα πολιτικό πλαίσιο σύγχρονο της σοσιαλδημοκρατίας, το οποίο έχει περιγραφεί και στην επιτροπή διαλόγου που δούλεψε και έβγαλε ένα προγραμματικό πόρισμα, σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, θα κατευθυνθούμε και στην βάση, στην κοινωνία και θα καλέσουμε όλες τις δυνάμεις να πάμε μαζί από εδώ και στο εξής. Δεν μπορεί κανένας να σταματήσει αυτή τη διαδικασία, είτε η έλευση, είτε η μη έλευση κανενός. Ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια και ατέρμονες συζητήσεις δεν μπορούν να γίνονται και δεν μπορούμε από ένα σημείο και μετά να μην προχωρούμε, επειδή ο οποιοσδήποτε θέλει να κωλυσιεργεί. Αυτή είναι η δική μου άποψη, εδώ που έχουμε φτάσει, γιατί δημιουργείται μια κοινωνική αναγκαιότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικές που είναι αδιέξοδες, ο κόσμος είναι απογοητευμένος, προοδευτικοί πολίτες που τον ψήφισαν ψάχνουν μια εναλλακτική λύση και εμείς δεν μπορούμε παρά να τους τη δώσουμε.