Κυρ.Μητσοτάκης: Πρώτη μου προτεραιότητα ήταν η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους * Κ. Σακελλαροπούλου: Η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μία πολιτική αρχών * Ελληνική Λύση: Μείζον εθνικό ζήτημα η παραίτηση του πολιτικού διευθυντή του ΥΠΕΞ Ρ. Κούνδουρου-Ερώτηση του Κυρ. Βελόπουλου στον Γ. Γεραπετρίτη * Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Πέμπτη * Συνάντηση του Δ.Κουτσούμπα με τον γγ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης Μπασάμ Αλσάλιχι: Η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους * Δ. Νατσιός: «Διαπραγματεύεστε μυστικά με την Τουρκία τα εθνικά μας θέματα» * Νίκος Ανδρουλάκης: Με ενέργειές μου από το 2017 νομοθετήθηκε το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων * Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε μια μάχη καθημερινά για τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης» * ΥΠΕΘΟ: 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία * Τ. Θεοδωρικάκος: Έλεγχοι σε πάνω από 10.000 κωδικούς και σε περισσότερες από 100 αλυσίδες καταστημάτων * Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «130+2 Χρόνια Γ.Σ.Ο * Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΟΚΥπΥ * Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις λειτουργών των ΜΜΕ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ



 Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο κ. Τσίπρας δεν είπε στη δευτερολογία του κάτι πιο συγκεκριμένο και σαφές. Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι εμφανίστηκε  «μεθυσμένος» από μια μεγάλη παρεξήγηση. Από την παρεξήγηση ότι η ελληνική κοινωνία τον στηρίζει σε ρήξη με την Ευρώπη. Ενώ τον στηρίζει - μαζί με όλους μας - σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα φέρει κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας ας λάβει υπόψη του το εξής:

Η υψηλή δημοσκοπική αποδοχή της νέας κυβέρνησης είναι από πλευράς ποσοστών αντίστοιχη με την αποδοχή που είχε αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Και ο τότε νέος υπουργός οικονομικών ήταν αποδεκτός σε ποσοστά συγκρίσιμα με αυτά του κ. Βαρουφάκη! Ας αναζητήσει τις  τότε έρευνες  της κοινής γνώμης.

Ίσως αυτές οι δημοσκοπικές  εντυπώσεις τον οδήγησαν σε μια πρωτοφανή αλαζονεία, στην αίσθηση ότι καθοδηγεί αμετάκλητες  πανευρωπαϊκές εξελίξεις.

Το τεράστιο θεσμικό ζήτημα είναι όμως ότι εξέφρασε μια βαθειά αντιδημοκρατική αντίληψη λέγοντας ότι η ψήφος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν ψήφος καθεστωτικής  αλλαγής !
Με τέτοιες αντιλήψεις δυσκολεύει τον εαυτό του και τελικά τη χώρα να κάνει αύριο μια ουσιαστική και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Γιατί άλλο σοβαρή διαπραγμάτευση μεταξύ κρατών και θεσμών και άλλο ο απλοϊκός διδακτισμός σε διεθνές επίπεδο.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε επιδίωξη του κ. Τσίπρα να μην είναι η μετατροπή της διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ σε εσωτερικό  εκβιασμό που θα  ζητά από τον ελληνικό λαό να υπερψηφίσει υπερήφανα το αδιέξοδο .